Papara de peste cu mamaliga
PrinteazaPapara de peste
- 2-3 linguri de mălai
- untură pentru prăjit
- 2-3 cartofi
- 8 ouă
- sare
- 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe, boişteni)
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe, se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cinstită, se sărează, apoi se tăvălesc prin mălai .
Când aproape s-au rumenit cartofii, se pun şi peştii în untură încinsă, să se prăjească pe ambele părţi .
Se bat bine ouăle şi, când peştii sunt crocanţi, se toarnă în tigaie, se acoperă şi se lasă să se umfle papara, să se asemene cu mămăliga pietroasă de lângă ea.
Pofta buna!