Papară dulce cu prune

Printeaza

Papară dulce cu prune din: prune, zahar, scortisoara, anason, vin, rom, oua, zahar vanilat, branza de vaci, gris, lapte, unt.

Ingrediente:Papara_dulce_cu_prune

  • 500 g prune
  • 230 g zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 anason stelat
  • 150 ml vin rosu sec
  • 50 g stafide
  • eventual 60 ml rom
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g gris
  • 4 linguri lapte
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Se spală prunele, se taie jumătăţi, se colesc de sâm­buri şi se taie felii. Se dau în clocot cu 150 g zahăr, mirodenii şi vin şi se fierb 5 min. la foc moale. Se răcesc. Se înmoaie stafidele în rom. Se separă ouăle, se bat gălbenuşurile spumă cu 80 g zahăr şi zahăr vanilat.

Se adaugă brânza de vaci, grisul şi laptele. Se scurg stafidele, se amestecă şi apoi se lasă sâ se odihnească aluatul cca 20 min. Se bat albuşurile şi se înglobează. Se topeşte într-o tigaie jumătate din cantitatea de unt.

Se dă în tigaie jumătate din cantitatea de aluat şi se nivelează, se coace până ce se rumeneşte, apoi se întoarce pe partea cealaltă şi se fărâmiţează cu furculiţa.

Se coace la fel şi restul de aluat. Eventual se pudrează cu zahăr şi se serveşte alături compoziţia de prune.

Papară dulce cu prune

Papara_dulce_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.