Papara cu lapte
PrinteazaPapara cu lapte din: lapte, malai, branza, zahar, unt, smantana.
Ingrediente:
- 1 l lapte nefiert
- 1 cană cu mălai (250 g)
- 250 g brânză dulce de vaci
- 5 linguri cu zahăr tos
- 2 linguri cu unt
- sare
- 1 cană (250 g) cu smantână proaspătă
Mod de preparare:
Papara cu lapte: Punem laptele să fiarbă într-o cratiţă cu pereţi înalţi, turnăm mălaiul în ploaie, în timp ce învârtim în vas cu lingura de lemn. Lăsăm focul moale, punem peste mămăligă: sare, zahăr tos şi 1 lingură cu unt.
Amestecăm cu lingura de lemn cât timp fierbe papara, oprim focul după 20 min. Punem brânza, amestecăm energic pentru omogenizare, adăugăm jumătate din cantiatea de smântână şi amestecăm iar.
Ungem cu untul rămas o formă mai mare, turnăm papara, coacem în cuptorul cald 15-20 min. Stingerii focul, lăsăm să se răcorească şi tăiem prăjitura felii groase, peste care punem smântână, şi servim.
Pofta buna!