Papara cu lapte

Printeaza

Papara cu lapte din: lapte, malai, branza, zahar, unt, smantana.

Ingrediente:

  • 1 l lapte nefiert
  • 1 cană cu mălai (250 g)
  • 250 g brânză dulce de vaci
  • 5 lin­guri cu zahăr tos
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • 1 cană (250 g) cu smantână proaspătă

 

Mod de preparare:

Papara cu lapte: Punem laptele să fiarbă într-o cratiţă cu pereţi înalţi, turnăm mălaiul în ploaie, în timp ce învârtim în vas cu lingura de lemn. Lăsăm focul moale, punem peste mămăligă: sare, zahăr tos şi 1 lingură cu unt.

Amestecăm cu lingura de lemn cât timp fierbe papara, oprim focul după 20 min. Punem brânza, amestecăm energic pentru omogenizare, adăugăm jumătate din cantiatea de smântână şi amestecăm iar.

Ungem cu untul rămas o formă mai mare, turnăm papara, coacem în cuptorul cald 15-20 min. Stingerii focul, lăsăm să se răcorească şi tăiem prăjitura felii groase, peste care punem smântână, şi servim.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.