Harira, un simbol al ospitalității și al tradițiilor culinare marocane, este o supă bogată și aromată care încapsulează esența bucătăriei maghrebiene. Acest preparat, profund înrădăcinat în cultura și istoria Marocului, este mai mult decât o simplă mâncare; este o poveste despre tradiție, diversitate și comuniune. […]
Papara de paine cu cas
PrinteazaPapara de paine cu cas
Ingrediente:
- 10 felii de pîine
- 2 ceşti de lapte
- 4 linguri brînză de oi
- 100 g unt
- sare
- 1 lingură caşcaval ras
Mod de preparare:
Papara de paine cu cas: Ungem cu unt o formă sau un vas care merge la cuptor. Batem laptele cu un ou. Tăiem felii groase de 2 cm, le muiem în lapte amestecat cu ou (nu le ţinem prea mult ca să nu se transforme în cocă).
Aşezăm în formă, la fund, un rînd de pîine, iar deasupra caş dat pe râzătoare sau tăiat în bucăţi mici.
Apoi din nou un rînd de pîine, un rînd de caş şi aşa mai departe, pînă cînd forma rămîne de trei degete goală, fiindcă papara creşte.
In laptele rămas în vas adăugăm un ou bătut bine, puţină smîntînă, sare şi turnăm totuj peste pîine.
Presărăm pe deasupra caşcaval ras, pesmet mărunt şi cîteva bucăţele de unt cît aluna.
Dăm papara la cuptor pentru 25-30 minute. Servim în forma în care s-a copt papara.
Pofta buna!
din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, lapte de cocos, rosii, cartof dulce, sare, piper, frunze de coriandru. Curry-ul de pui cu ghimbir are origini în bucătăria indiană și a devenit un preparat popular în întreaga lume datorită aromei sale bogate și aromei exotice. […]
Nu prea sunt fana cas. Nu-mi place.