Papara cu somon si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de papara cu somon si busuioc din: oua, urda, lapte, faina, busuioc, sare, piper, anghinare, somon afumat, ulei si samburi de pin.
- 4 ouă
- 250 g urdă
- 100 ml lapte
- 100 g făină
- 2 legături busuioc
- sare
- piper
- 180 g inimi de anghinare (conservă)
- 150 g somon afumat (felii)
- 3 linguri ulei
- 2 linguri sâmburi de pin
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu urdă şi lapte; se înglobează făina. Se spală busuiocul, se şterge şi se rup frunzuliţele; se pun câteva deoparte, pentru ornat. Se taie fâşii restul de frunze şi se înglobează în aluat. Se sărează, se piperează şi se lasă să se odihnească cca 15 minute.
Se lasă să se scurgă inimile de anghinare şi apoi se taie jumătăţi. Se rup bucăţi feliile de somon afumat. 2 într-o tigaie mare se încing 1-2 linguri de ulei şi se toarnă înăuntru aluatul.
Se repartizează deasupra anghinare, somon afumat şi sâmburi de pin şi se coace 3-4 min., până ce partea de jos se rumeneşte şi aluatul se întăreşte.
Se întoarce clătita şi se rupe bucăţi cu ajutorul a 2 linguri. Se toarnă în tigaie restul de ulei şi se mai rumeneşte papara 3-4 min., amestecând. Se presară busuioc şi se serveşte imediat.
Papara cu somon si busuioc
Pofta buna!