Papara cu somon si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de papara cu somon si busuioc din: oua, urda, lapte, faina, busuioc, sare, piper, anghinare, somon afumat, ulei si samburi de pin.

Ingrediente:Papara cu somon si busuioc

  • 4 ouă
  • 250 g urdă
  • 100 ml lapte
  • 100 g făină
  • 2 legături busuioc
  • sare
  • piper
  • 180 g inimi de anghinare (con­servă)
  • 150 g somon afumat (felii)
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri sâmburi de pin

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu urdă şi lapte; se înglo­bează făina. Se spală busuiocul, se şterge şi se rup frunzuliţele; se pun câteva deo­parte, pentru ornat. Se taie fâşii restul de frunze şi se înglobează în aluat. Se sărea­ză, se piperează şi se lasă să se odihneas­că cca 15 minute.

Se lasă să se scurgă inimile de anghinare şi apoi se taie jumătăţi. Se rup bucăţi feliile de somon afumat. 2 în­tr-o tigaie mare se încing 1-2 linguri de ulei şi se toarnă înăuntru aluatul.

Se re­partizează deasupra anghinare, somon afumat şi sâmburi de pin şi se coace 3-4 min., până ce partea de jos se rumeneşte şi aluatul se întăreşte.

Se întoarce clătita şi se rupe bucăţi cu ajutorul a 2 linguri. Se toarnă în tigaie restul de ulei şi se mai rumeneşte papara 3-4 min., amestecând. Se presară busuioc şi se serveşte imediat.

Papara cu somon si busuioc

Papara cu somon si busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.