Papara cu spanac
PrinteazaPapara cu spanac din: spanac, oua, franzela, lapte, branza de capra, smantana, unt, sare, piper.
- 1 kg spanac
- 2 oua
- 1/2 franzela
- 1 cana cu lapte
- 150 g branza de oi sau de capra
- 1 pahar cu smantana
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Alegeţi spanacul frunză cu frunză şi-I spălaţi în 2-3 ape. îl tăiaţi fâşii, îl puneţi încratiţă largă fără apă sau grăsime. Lăsaţi cratiţa pe foc mic până când frunzele de spanac pierd apă şi se înmoaie.
Amestecaţi în cratiţă cu o lingură de lemn până obţineţi un piure uniform.
Tăiaţi franzela felii, înmuiaţi în lapte cald, puneţi în straturi într-o formă de sticlă unsă cu unt. Peste franzelă întindeţi piure-ul de spanac, sărat şi piperat după gust.
Radeţi peste spanac brânză de capră sau de oaie, încheiaţi cu ouăle bătute spumă împreună cu lapte rămas.
Puneţi forma în cuptorul fierbinte pentru 30 min (la foc potrivit) şi scoateţi când s-a rumenit puţin. Serviţi fierbinte, cu smântână deasupra.
Pofta buna!
N-am mai auzit pana acum de papara