Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin
PrinteazaPapiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin din: piept de rata, sparanghel, vin rosu, bacon, cuisoare, boabe de ienibahar, scortisoara, foi de dafin, zahar, sare si piper.
- 700 g piept de rata
- 300 g sparanghel proaspat
- 500 ml vin rosu sec
- 200 g bacon (felii subtiri)
- 2-3 cuisoare
- 3-4 boabe de ienibahar
- 1 betisor de scortisoara
- 2 foi de dafin
- 4 linguri de zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pieptul de pielite, spălaţi-l, scurgeţi-l şi ştergeti-l. Tăiaţi pieptul de raţă, astfel încât să obţineţi “foi” de carne de circa 3-4 mm grosime. Puneţi pe o felie de bacon o felie de piept şi înfăşuraţi în acestea un fir de sparanghel. Prindeţi papiota astfel formată cu o scobitoare sau legaţi-o cu aţă alimentară.
Puneţi papiotele într-o tavă, pe hârtie de copt şi coaceţi-le în cuptorul încins 30 de minute, la foc potrivit. Pentru reducţia de vin puneţi vinul la fiert împreună cu ienibaharul, cuişoarele, scorţişoara, foile de dafin şi zahărul.
Fierbeţi-l la foc mic până când scade şi începe să se îngroaşe. Serviţi câte 2 sau 3 papiote la porţie, stropite cu reducţia de vin roşu.
Papiote de raţă cu sparanghel şi reducţie de vin
Pofta buna!
Daca nu le zicea papiote nu stiu ce ma faceam
Interesanta faza cu reductia de vin
Mi-ai facut pofta 🙂