Papiote din carne de vita la tava

Printeaza

Papiote din carne de vita la tava

Papiote din carne de vita la tava

Ingrediente:

  • 6 şniţele de vită
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 linguri de muguri de pin
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 10 cl de vin alb
  • 3 fire de pătrunjel
  • 500 g morcovi noi
  • 500 g cartofi noi mici
  • 150 g arpagic
  • sare, piper

Preparare:

Se bate carnea de vită cât mai mult posibil, ca pentru şniţele. Se îndepărtează picioruşele ciupercilor, se spală pălăriile şi se taie în lamele. Se curăţă ceapa şi se taie fin. Se încălzesc două linguri de ulei într-o tigaie. Apoi, se adaugă ciupercile, mugurii de pin şi ceapa tăiată, amestecând 10 minute la foc mic. Se adaugă sare şi piper.

Se întind şniţelele pe o planşetă. Se umple interiorul cu ciuperci. Se rulează bucăţile de carne până se formează papiota. Se leagă cu sfoară. Se curăţă morcovii, cartofii şi arpagicul. Se taie morcovii în bucăţi mici. Se pun în apă fiartă, 10 minute. Se scurg. Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Se încălzeşte restul de ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Se călesc papiotele pe toate feţele. Se pun sare şi piper. Se pun într-o tavă la cuptor. Se adaugă cartofii, morcovii şi arpagicul. Pe fundul tăvii se toarnă vin alb. Se lasă 30 de minute, întorcându-le pe toate părţile.

Se spală şi se toacă pătrunjelul. Se scoate din cuptor şi se presară pătrunjelul. Se serveşte imediat

Papiote din carne de vita la tava.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.