Pappardelle cu ciuperci

Printeaza

Pappardelle cu ciuperci din: ciuperci uscate, ulei de masline, usturoi, cimbru, rosii, mascarpone, sare, piper, papardelle, parmezan.

Ingrediente:Pappardelle_cu_ciuperci

  • 55 g ciuperci porcini uscate
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 mana de cimbru proapat
  • sos de rosii
  • 2 linguri mascarpone
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 455 g pappardelle
  • parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si lasati-le asa 10-15 minute.

Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l fara a-l lasa sa se rumeneasca prea mult. Scoateti ciupercile inmuiate (pastrati zeama), indepartati apa in exces si puneti-le in tigaie impreuna cu cimbrul. Amestecati si caliti.

Cand usturoiul incepe sa se coloreze, adaugati putin cate putin apa in care ati inmuiat ciupercile (turnaţi doar trei sferturi in tigaie si aruncati restul). Lasati ciupercile sa se faca usor pana cand apa se evapora aproape complet si apoi adaugaţi sosul de rosii. Adaugati branza mascarpone si gustati.

Intre timp, fierbeti pastele pappardelle al dente in apa cu sare. Adaugati-le peste sos si amestecati. Serviti imediat cu parmezan pe deasupra.

Pappardelle cu ciuperci

Pappardelle_cu_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.