Pappardelle cu nuci şi creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de pappardelle cu nuci si creveti din: pappardelle, fasole verde, creveti, smantana, nuci, rosii cherry, brandy, ulei de masline extravirgin, ceapa si otet balsamic.

Ingrediente:Pappardelle cu nuci şi creveţi

  • 400 g pappardelle proaspete

pentru asezonare:

  • 200 g fasole verde
  • 250 g creveţi
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 60 g nuci
  • 4 roşii cherry
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 pahar brandy
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriţă oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Spală creveţii sub jet de apă rece şi zvântă-i bine. Spală şi curăţă fasolea de aţe, apoi pune-o în apă clocotită şi fierbe-o timp de 10 minute. Zdrobeşte nucile şi prăjeşte-le în uleiul de măsline în­cins împreună cu ceapa tăiată julien.

Adaugă creveţii, pune sare, după gust, apoi toarnă brandy-ul şi lasă la fiert până se evaporă lichidul. Imediat, adaugă smântână şi oţetul balsamic. Pune pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe-le, apoi scurge-le şi amestecă-le în sosul de creveţi cu nuci.

Pune fasolea fiartă pe un platou, aşază deasupra pas­tele şi dă-le un accent de culoare cu roşii tăiate feliuţe şi pătrunjel.

Decorticarea creveţilor este o operaţiune care cere timp şi răbdare. Poţi pune creveţii în apă fierbinte şi să-i fierbi câ­teva minute. In felul acesta îi vei putea decortica mai rapid si mai uşor.

Pappardelle cu nuci şi creveţi

Pappardelle cu nuci şi creveţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.