Pappardelle cu nuci şi creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de pappardelle cu nuci si creveti din: pappardelle, fasole verde, creveti, smantana, nuci, rosii cherry, brandy, ulei de masline extravirgin, ceapa si otet balsamic.
- 400 g pappardelle proaspete
pentru asezonare:
- 200 g fasole verde
- 250 g creveţi
- 250 ml smântână pentru gătit
- 60 g nuci
- 4 roşii cherry
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 pahar brandy
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă oţet balsamic
Mod de preparare:
Spală creveţii sub jet de apă rece şi zvântă-i bine. Spală şi curăţă fasolea de aţe, apoi pune-o în apă clocotită şi fierbe-o timp de 10 minute. Zdrobeşte nucile şi prăjeşte-le în uleiul de măsline încins împreună cu ceapa tăiată julien.
Adaugă creveţii, pune sare, după gust, apoi toarnă brandy-ul şi lasă la fiert până se evaporă lichidul. Imediat, adaugă smântână şi oţetul balsamic. Pune pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe-le, apoi scurge-le şi amestecă-le în sosul de creveţi cu nuci.
Pune fasolea fiartă pe un platou, aşază deasupra pastele şi dă-le un accent de culoare cu roşii tăiate feliuţe şi pătrunjel.
Decorticarea creveţilor este o operaţiune care cere timp şi răbdare. Poţi pune creveţii în apă fierbinte şi să-i fierbi câteva minute. In felul acesta îi vei putea decortica mai rapid si mai uşor.
Pappardelle cu nuci şi creveţi
Poftă bună!