Pappardelle cu somon şi lime
PrinteazaO reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare.
pentru paste:
- 300 g pappardelle cu ou proaspete
pentru asezonare:
- 300 g somon proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lime (lămâie verde)
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Curăţă bine somonul de piele şi de eventualele oase, apoi taie-1 bucăţi. Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul şi ardeiul iute tocaţi, adăugând şi puţin pătrunjel tocat. Pune bucăţile de somon şi prăjeşte-le pe ambele părţi.
Intre timp, fierbe pappardellele în apă clocotită cu un praf de sare şi rade coaja de la lime. Stoarce zeama de lime şi toarn-o peste somonul din tigaie, apoi lasă peştele să se mai prăjească puţin.
Când pappardellele sunt fierte, scurge-le şi pune-le în tigaie peste somon (foto 4), apoi amestecă totul bine, ţinând vasul pe foc câteva minute. Adaugă restul de pătrunjel tocat, coaja rasă de lămâie şi serveşte-le fierbinţi.
Pappardelle cu somon şi lime
Poftă bună!