Pappardelle cu somon şi lime

Printeaza

O reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Pappardelle cu somon şi lime

pentru paste:

  • 300 g pappardelle cu ou proaspete

pentru asezonare:

  • 300 g somon proaspăt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lime (lămâie verde)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă bine somonul de piele şi de even­tualele oase, apoi taie-1 bucăţi. Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul şi ardeiul iute tocaţi, adăugând şi puţin pătrunjel tocat. Pune bucăţile de so­mon şi prăjeşte-le pe ambele părţi.

Intre timp, fierbe pappardellele în apă clocotită cu un praf de sare şi rade coaja de la lime. Stoarce zeama de lime şi toarn-o peste somonul din tigaie, apoi lasă peştele să se mai prăjească puţin.

Când pappardellele sunt fierte, scurge-le şi pune-le în tigaie peste somon (foto 4), apoi amestecă totul bine, ţinând vasul pe foc câteva minute. Adaugă restul de pătrun­jel tocat, coaja rasă de lămâie şi serveşte-le fierbinţi.

Pappardelle cu somon şi lime

Pappardelle cu somon şi lime

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.