Papricas din pui cu smantana din: pui, untura, ceapa, unt, faina, boia, bulion, smantana, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mare 20 g untură sau 1 cană cu ulei 4 cepe 1 lingură cu unt 3 linguri cu făină 1 linguriţă cu boia dulce de ardei bulion 1 cană cu smântână 1 linguriţă cu sare […]
Papricas ardelenesc cu carne de vitel
PrinteazaPapricas ardelenesc cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura de porc, smantana, faina, patrunjel, sare, piper, boia.
- 800 g carne de vitel
- 1 ceapa
- 1 lingura untura de porc
- 200 ml smantana
- 1 lingura faina
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o la calit in untura.
Cand incepe sa se ingalbeneasca la culoare, adaugati boiaua si carnea taiata in bucati potrivite.
Acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit, amestecati din cand in cand, pentru ca sa nu se prinda de vas.
Cand a scazut toata apa lasata de carne, turnati peste ingrediente atata apa cata este nevesara pentru a le acoperi.
Adaugati piper si sare si lasati vasul la foc potrivit.
Cand carnea este aproape fiarta, amestecati faina cu putin apa si adaugati amestecul in vas.
Amestecati bine pentru omogenizare si lasati sa mai fiarba cel putin 15 minute.
Cand carnea este fiarta, opriti focul si puneti in vas smantana si patrunjelul tocat, amestecati si lasati vasul acoperit, 10 minute, inainte de servire.
Papricas ardelenesc cu carne de vitel
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Papricas din carne de porc
Papricas din carne de porc din: carne de porc, ceapa, ardei, faina, boia, bulion, ulei, sare, galuste. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3-4 cepe 2-3 ardei graşi 1 lingură făină 1 lingură boia (dulce sau amestecată cu boia iute) 1 lingură bulion 1 lingură ulei (untură) sare 20-30 găluşte Mod de preparare: Se […]
Pofta buna!