Papricas de carnati cu mamaliga

Printeaza

Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g carnati afumati
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 400 ml lapte sau smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi usturoiul şi făina şi rumeniţi-o foarte puţin, apoi turnaţi peste ea 1 cană lapte rece, treptat, ames­tecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Adăugaţi apoi restul de lapte, carnaţii tăiaţi în feli-uţe, foaia de dafin, sare şi piper după gust.

Lăsaţi papricaşul să fiarbă la foc potrivit, amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de vas.

Când s-a îngroşat suficient, opriţi focul. Serviţi papricaşul cald, eventual cu mămăligă.

Papricas de carnati cu mamaliga

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Papricas clasic

Papricas clasic din: carne de pui, ceapa, paprika, oua, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept, aripi, pulpe, ce ai prin frigider) 3-4 cepe măricele 3 linguriţe paprika (boia iute) 3 ouă 200 g făină 200 g smântână sare piper ulei   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt, pune-o la înăbuşit în apă […]

 

Papricas de oaie cu cartofi

Papricas de oaie cu cartofi din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri untură de porc 1 kg ceapă 4 ardei graşi 2 kg carne de oaie sare piper usturoi   Mod de preparare: Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.