Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper.
Ingrediente:
400 g carnati afumati
2 cepe
2 linguri ulei
4 catei de usturoi
400 ml lapte sau smantana
1 lingura faina
1 foaie de dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi usturoiul şi făina şi rumeniţi-o foarte puţin, apoi turnaţi peste ea 1 cană lapte rece, treptat, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adăugaţi apoi restul de lapte, carnaţii tăiaţi în feli-uţe, foaia de dafin, sare şi piper după gust.
Lăsaţi papricaşul să fiarbă la foc potrivit, amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de vas.
Când s-a îngroşat suficient, opriţi focul. Serviţi papricaşul cald, eventual cu mămăligă.
Papricas clasic din: carne de pui, ceapa, paprika, oua, faina, smantana. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept, aripi, pulpe, ce ai prin frigider) 3-4 cepe măricele 3 linguriţe paprika (boia iute) 3 ouă 200 g făină 200 g smântână sare piper ulei Mod de preparare: Taie ceapa mărunt, pune-o la înăbuşit în apă […]
Papricas de oaie cu cartofi din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri untură de porc 1 kg ceapă 4 ardei graşi 2 kg carne de oaie sare piper usturoi Mod de preparare: Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.