O reteta de papricas cu ciuperci din: carne, ciuperci, smantana, ceapa, usturoi, ulei, faina, boia de ardei, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente:
500 g carne (pasare sau porc, la alegere)
500 g ciuperci
150 ml smantana
1 ceapa
4 catei de usturoi
3 linguri ulei
1 lingura faina sau amidon
1 lingurita boia de ardei
patrunjel verde
cimbru
sare
piper
nucsoara
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite, căliţi-leîn ulei, amestecând din când în când pentru a se rumeni uniform.
Când carnea este rumenită, adăugaţi ceapa tocată mărunt. După 10 minute, când ceapa a devenit sticloasă, puneţi ciupercile curăţate, spălate, întregi sau tăiate, după plac.
Amestecaţi smântână cu făina sau amidonul şi cu 4 – 5 linguri apă rece.
Când amestecul este omogen, turnaţi-l peste ingredientele din vas şi lăsaţi vasul să fiarbă la foc mic.
Pisaţi usturoiul cât mai fin şi adăugaţi-l în vas, împreună cu verdeaţa tocată şi condimentaţi cu sare, piper, nucşoară, după plac.
Lăsaţi să fiarbă încă 15 – 20 de minute, apoi opriţi focul.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Arata bine papricasul asta