Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras
PrinteazaPapricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, apa, condiment din legume uscate, ulei, patrunjel verde, piper, boia, sare.
- 500 g ciuperci champignon sau de padure
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura faina
- 1 cana apa
- 2 lingurite condiment din legume uscate
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- piper negru macinat
- boia iute si dulce
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli bine şi le tai fideluţă, apoi le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulei, sub capac.
Intre timp, cureţi şi speli legumele. Tai ardeii în cubuleţe, usturoiul în felioare subţiri, iar ceapa mărunt.
După aproximativ 15 minute, când a scăzut zeama pe care au lăsat-o ciupercile, adaugi legumele.
Continui să le căleşti împreună, la foc mediu, sub capac, pentru încă 10 minute.
Iei vasul de pe foc, adaugi piper după gust, condimentul din legume uscate, circa 2 linguriţe de boia şi 1 lingură făină desfăcută în puţină apă rece. Amesteci bine şi pui din nou tigaia pe foc.
Torni o cană cu apă caldă şi laşi papricaşul pe foc pentru încă 10 minute.
La sfârşit, presari pătrunjelul tocat mărunt şi potriveşti de sare. Il serveşti imediat.
Papricas de ciuperci cu usturoi si ardei gras
Pofta buna!