Papricas clasic
PrinteazaPapricas clasic din: carne de pui, ceapa, paprika, oua, faina, smantana.
- 1 kg carne de pui (piept, aripi, pulpe, ce ai prin frigider)
- 3-4 cepe măricele
- 3 linguriţe paprika (boia iute)
- 3 ouă
- 200 g făină
- 200 g smântână
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt, pune-o la înăbuşit în apă cu ulei. Când devine sticloasă, adaugă bucăţile de pui. Lasă puiul să se călească împreună cu ceapa, toarnă apoi 1-2 căni cu apă. Lasă la scăzut, apoi adaugă paprica.
După ce dă într-un clocot, dai puiul deoparte şi faci separat un aluat din ouă, făină şi smântână şi un praf de sare. Modelezi cu ajutorul lingurii găluşte pe care le pui la fiert în apă clocotită.
Le scoţi cu spumiera, apoi le adaugi în cratiţa cu pui.
Pofta buna!