Papricas cu carne de vitel

Printeaza

Papricas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, smantana, faina, oua, boia, sare.

Ingrediente:Papricas cu carne de vitel

  • 1 kg carne de viţel
  • trei cepe
  • 3 linguri unsoare de porc
  • smântână
  • 400 g faină
  • 2 ouă
  • boia de ardei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se înăbuşă ceapa în două linguri untură şi puţină apă, se adaugă carnea, boiaua şi, după ce totul s-a fiert, se potriveşte de sare. Adăugăm apoi smântână şi găluştele pregătite între timp.

Se mai lasă pe foc să mai dea câteva clocote.

Găluştele se fac din: 400 g faină, 2 ouă, o lingură untură, un pahar apă, sare. Se freacă untura spumă, adăugăm ouăle întregi; se adaugă treptat faina şî capa, până devine un aluat de consistenţă mai moale.

Din acest aluat se ia cu lingura de supă câte o găluşcă şi i se dă drumul în papricaş, unde se fierbe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.