Papricas cu carne de vitel
PrinteazaPapricas cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, untura, smantana, faina, oua, boia, sare.
- 1 kg carne de viţel
- trei cepe
- 3 linguri unsoare de porc
- smântână
- 400 g faină
- 2 ouă
- boia de ardei
- sare
Mod de preparare:
Se înăbuşă ceapa în două linguri untură şi puţină apă, se adaugă carnea, boiaua şi, după ce totul s-a fiert, se potriveşte de sare. Adăugăm apoi smântână şi găluştele pregătite între timp.
Se mai lasă pe foc să mai dea câteva clocote.
Găluştele se fac din: 400 g faină, 2 ouă, o lingură untură, un pahar apă, sare. Se freacă untura spumă, adăugăm ouăle întregi; se adaugă treptat faina şî capa, până devine un aluat de consistenţă mai moale.
Din acest aluat se ia cu lingura de supă câte o găluşcă şi i se dă drumul în papricaş, unde se fierbe.
Pofta buna!