Papricas de gaina
PrinteazaPapricas de gaina din: carne de gaina, pasta de rosii, boia, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, smantana, faina, oua, unt, sare, piper.
- 1, 2 kg carne de găină
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 linguriţă cu boia de ardei iute
- 120 ml ulei
- 2-3 cepe
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel verde
- 200 g smântână
Pentru galuste:
- 4 linguri cu făină
- 2 ouă
- 50 g unt sau untură
- 2 linguri cu apă
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi mai mici, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei, sub capac. Când este gata, puneţi ceapa tocată, făina, pasta de roşii, cimbrul şi piperul, apoi stingeţi cu supă sau cu apă.
Fierbeţi carnea până când se pătrunde foarte bine, adăugaţi găluştele pregătite separat, realizate din ingredientele de mai sus.
Când preparatul este gata, presăraţi-l cu pătrunjel verde şi, la masă, adăugaţi smântână.
Pofta buna!