Papricas de gaina

Printeaza

Papricas de gaina din: carne de gaina, pasta de rosii, boia, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, smantana, faina, oua, unt, sare, piper.

Ingrediente:Papricas de gaina

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 linguriţă cu boia de ardei iute
  • 120 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 200 g smântână

Pentru galuste:

  • 4 linguri cu făină
  • 2 ouă
  • 50 g unt sau untură
  • 2 linguri cu apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi mai mici, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei, sub capac. Când este gata, puneţi ceapa tocată, făina, pasta de roşii, cimbrul şi piperul, apoi stingeţi cu supă sau cu apă.

Fierbeţi carnea până când se pătrunde foarte bine, adăugaţi găluştele pregătite separat, realizate din ingredientele de mai sus.

Când preparatul este gata, presăraţi-l cu pătrunjel verde şi, la masă, adăugaţi smântână.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.