Papricas de iepure
PrinteazaPapricas de iepure
- 1 iepure
- 1 lingură untură
- 3 cepe mari
- 100 g slănină
- 2 ceşti zeamă de carne
- 1 linguriţă boia
- 1 lingură bulion
- sare
Mod de preparare:
Se pregăteşte iepurele, se taie bucăţi, se pune la marinat. Se prăjeşte uşor într-o tigaie, în untură, ceapa tăiată felii şi slănina fiartă, tăiată în bucăţele de 1 cm.
Se scurge bine iepurele din marinată, se pun bucăţile în cratiţă, se lasă să se rumenească. Se adaugă apoi câte puţină apă sau zeamă de carne, o linguriţă de boia de ardei şi o lingură de bulion, subţiate cu zeama de la marinată, trecută prin sită.
Se potriveşte gustul sărat. Se lasă să fiarbă o oră şi jumătate până ce carnea devine fragedă.
Pofta buna!