Papricas de oaie cu cartofi
PrinteazaPapricas de oaie cu cartofi din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper.
- 3 linguri untură de porc
- 1 kg ceapă
- 4 ardei graşi
- 2 kg carne de oaie
- sare
- piper
- usturoi
Mod de preparare:
Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se presară sare, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 2 kg carne de oaie tăiată bucăţi şi se lasă până ce carnea îşi schimbă culoarea.
Se pune apă clocotită până trece peste carne, se adaugă piper măcinat, 2 foi de dafin, chimion şi 5 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Se fierbe la foc mic, amestecând.
Când carnea este aproape fiartă, se pun 1 lingură boia dulce de ardei şi 2 linguri pastă de gulaş şi se lasă să fiarbă. Se curăţă 1 kg cartofi, se taie în două şi se fierb în apă cu sare.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/papricas-de-oaie-cu-cartofi html