Papricas de pasare
PrinteazaPapricas de pasare din: carne de pasare, ceapa, ulei, bulion, boia, patrunjel, piper, sare, galuste.
- 1 kg carne de pasăre (de preferat un pui)
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 1 linguriţă boia dulce, boia de ardei iute (optional, până la 1/2 linguriţă)
- 1 legătură pătrunjel verde
- piper
- sare
- 15-20 găluşte
Mod de preparare:
Carnea se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi mai mici. Intr-o cratiţâ de circa 3 I se pune carnea la prăjit în ulei. După ce se prăjeşte, carnea se scoate şi în ulei se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt, se adaugă boiaua de ardei, bulionul subţiat cu apă, piperul şi sarea. Se mai subţiază cu apă (dacă este cazul) şi se pune la fiert. După circa 5 minute se adaugă carnea şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20-30 de minute.
Separat, se pregătesc gâluştele cu făină. Acestea se fierb într-o oală cu apă sărată cam 15 minute, apoi se scot şi se lasă să se scurgă de apă câteva minute. Când sunt bine scurse, se adaugă în papricaş şi se mai lasă la fiert alte 5-10 minute. Papricaşul se serveşte fierbinte, cu verdeaţă presărată deasupra.
Pentru a realiza un sos mai gros, în Ardeal se adaugă şi un rântaş de făină (sos alb), stins cu bulion subţiat cu apă (sau supă).
Pofta buna!