Papricas de pui cu boia

Printeaza

Papricas de pui cu boia din: pui, untura, ceapa, boia, sare, smantana, oua, faina, ulei, boia, piper.

Ingrediente:Papricas de pui cu boia

  • 3 pui
  • untură
  • 4-5 cepe
  • boia de ardei
  • sare
  • smântână
  • 2 ouă
  • 50 g făină
  • 30 ml ulei
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

După ce am curăţat 3 pui, îi tăiem în bucăţi mici. Intr-o cratiţă prăjim în untură 4-5 cepe tăiate mărunt.

Când ceapa este prăjită, adăugăm un vârf de cuţit de boia de ardei, bucăţile de pui, sare şi acoperim cratiţa să se prăjească înăbuşit.

Amestecăm din când în când, să nu se ardă, până scade zeama; după aceea punem apă, cât să acopere carnea, lăsând-o să fiarbă încet cam 1/2 ora.

Intre timp pregătim găluştele din 2 ouă, 50 g faină, 30 ml ulei şi 2 linguri  apă; se fierbe apa cu uleiul, se adaugă făina în bloc, se pun pe rând ouăle şi totu; se amestecă bine.

Din această compoziţie se iau cu lingura găluşte şi se fierb în zeama de carne. Se adaugă smântână şi se condimentează după gust.

Când s-a fiert carnea, o aranjăm pe un platou cald şi o garnisim de jur-imprejur cu găluşti sau cu macaroane fierte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.