Papricas de pui cu boia
PrinteazaPapricas de pui cu boia din: pui, untura, ceapa, boia, sare, smantana, oua, faina, ulei, boia, piper.
- 3 pui
- untură
- 4-5 cepe
- boia de ardei
- sare
- smântână
- 2 ouă
- 50 g făină
- 30 ml ulei
- piper
- boia
Mod de preparare:
După ce am curăţat 3 pui, îi tăiem în bucăţi mici. Intr-o cratiţă prăjim în untură 4-5 cepe tăiate mărunt.
Când ceapa este prăjită, adăugăm un vârf de cuţit de boia de ardei, bucăţile de pui, sare şi acoperim cratiţa să se prăjească înăbuşit.
Amestecăm din când în când, să nu se ardă, până scade zeama; după aceea punem apă, cât să acopere carnea, lăsând-o să fiarbă încet cam 1/2 ora.
Intre timp pregătim găluştele din 2 ouă, 50 g faină, 30 ml ulei şi 2 linguri apă; se fierbe apa cu uleiul, se adaugă făina în bloc, se pun pe rând ouăle şi totu; se amestecă bine.
Din această compoziţie se iau cu lingura găluşte şi se fierb în zeama de carne. Se adaugă smântână şi se condimentează după gust.
Când s-a fiert carnea, o aranjăm pe un platou cald şi o garnisim de jur-imprejur cu găluşti sau cu macaroane fierte.
Pofta buna!