Papricas de pui cu galuste
PrinteazaPapricas de pui cu galuste din: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, ou.
- 150 g carne de pui
- 1 lingură ulei
- 1/2 ceapă fiarta
- 1 lingură smantană
- 1/2 linguriţă făină
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Carnea de pui curăţata şi spălată se prăjeşte in ulei la care se adaugă cate puţină apă caldă şi se lasa sub capac la un foc incet, pană se frăgezeşte.
Se pune ceapa fiartă, dată prin sită, făina desfăcută in puţină apă rece şi smantana cu care se lasa să mai fiarbă 5-10 minute. Pentru găluşte se amestecă oul cu faina, pană se omogenizează.
Compoziţia obţinută se ia cu linguriţa, se fierbe in apă clocotită 10-15 minute, apoi se strecoară, iar galuştele se pun în papricaş.
Pofta buna!