Papricaş de pui cu mămăliguţă
PrinteazaPapricaş de pui cu mămăliguţă din: pui, slanina afumata, ceapa, ulei, boai dulce, vin, smantana, lamaie, boabe de cuisoare, condimente, cartofi.
- 1 pui de circa 1,5 kg
- 100 g slanina afumata
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 50 g boia dulce
- 1 pahar vin alb
- 3 linguri smantana
- 1/2 lamaie
- 2 boabe de cuisoare
- condimente, dupa preferinta
- 4-5 cartofi
- 1/2 lingurita condimente (pentru cartofi)
Mod de preparare:
Cureţi puiul, îl speli, îl tai bucăţi şi îl laşi să se scurgă. Tai slănina cubuleţe, o rumeneşti în uleiul încins, apoi adaugi bucăţile de carne, boiaua, cuişoarele şi ceapa dată pe râzătoare. Potriveşti gustul cu condimente, după preferinţă.
Stropeşti cu vinul şi zeama de lămâie, acoperi vasul şi fierbi înăbuşit, la foc potrivit. Când carnea este bine fiartă, adaugi smântână şi iei vasul de pe foc. Intre timp, cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu 1/2 linguriţă condimente.
După ce au fiert, strecori cartofii şi îi aşezi pe un platou: deasupra pui carnea şi acoperi totul cu sos. Serveşti papricaşul fierbinte, cu mămăliguţă.
Papricaş de pui cu mămăliguţă
Pofta buna!