Papricas de pui cu smantana si boia dulce
PrinteazaPapricas de pui cu smantana si boia dulce din: pui, ceapa, faina, smantana, boia de ardei iute, ulei, patrunjel verde, sare, piper macinat.
Ingrediente:
- 1 pui de 1 kg (sau pulpe)
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 200 g smântână
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 50 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Puiul îl cureţi, îl speli bine şi îl tai bucăţi. Rumeneşti la foc moderat carnea în ulei. Ceapa o toci mărunt şi o căleşti împreună cu carnea.
Adaugi sarea, piperul, boiaua, un pahar cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic, sub capac, până când carnea este gata.
Smântână o amesteci cu făina şi cu câteva linguri de zeamă din papricaş, apoi o torni în cratiţă, până dă în clocot.
Presari papricaşul cu pătrunjelul verde tăiat mărunt. Serveşti mâncarea cu garnitură de găluşte, tăiţei, cuşcuş sau orez.
Papricas de pui cu smantana si boia dulce
Pofta buna!