Papricas de pui cu smantana
PrinteazaPapricas de pui cu smantana
- 2 pui
- 1 lingură untură
- 2 cepe
- 5 linguri smîntînă
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 1 apă
- sare
- piper
Pentru găluşte :
- 1 ou
- 3 linguri făină
- 125—175 g lapte sau apă (sau sifon)
- sare
- grăsime
Mod de preparare:
Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu apă rece.
Rumenim ceapa tăiată mărunt, punem carnea de pui şi stingem cu apă. Presărăm piper pisat, sare şi boia dulce. Acoperim cratiţa şi lăsăm să fiarbă încet 1 oră. In acest timp scuturăm cratiţa din cînd în cînd, nu amestecăm cu lingura. Ridicăm capacul şi fierbem mîncarea descoperit ca să scadă puţin zeama.
Inainte de a servi la masă, adăugăm găluştele de făină fierte. După ce scoatem papricaşul în farfuria de servit, turnăm deasupra smîntînă proaspătă.
Pofta buna!