Papricas de vita cu spaetzle
PrinteazaPapricas de vita cu spaetzle din: antricot de vita, ulei, ceapa, boia, sare, piper, faina, oua, lapte.
- 800 g antricot de vită
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 2 linguri boia dulce
- sare
- piper
- 1 lingură de făină
Pentru spaetzle (găluşte):
- 280 g făină albă
- 4 ouă medii
- 2 linguriţe sare
- 80 ml lapte
Mod de preparare:
Tai carnea cuburi. într-o oală pui uleiul să se încingă şi adaugi carriea, pe care o laşi pe foc mediu. Cât timp carnea se rumeneşte, tai ceapa cubuleţe. După ce s-a evaporat apa din carne, adaugi şi ceapa peste aceasta şi mai laşi să se gătească împreună 5 minute.
Cât timp se găteşte carnea împreună cu ceapa, pui la foc o altă oală cu apă şi laşi să fiarbă. Adaugi peste carnea amestecată cu ceapa, boiaua dulce şi amesteci bine totul cu o lingură. Acum este momentul să adaugi cam 500-700 ml apă fiartă. Pui sare şi piper după gust şi acoperi oala cu un capac.
Laşi papricaşul să fiarbă la foc mic, mai bine de o oră, până se evaporă cam jumătate din lichid şi carnea se înmoaie bine. Când carnea este gătită, dacă doreşti poţi să îngroşi sosul. Intr-un bol pui o lingură plină cu făină şi adaugi peste ea zeamă de la papricaş, astfel încât să nu rămână cocoloaşe, după care torni acest amestec în oala cu carne, amestecând cu grijă
Pregăteşti spaetzle aşa:
Baţi ouăle cu o furculiţă, cât să spargi gălbenuşurile, apoi adaugi sarea. Torni apoi laptele şi amesteci cu un tel ingredientele. Peste partea lichidă a reţetei adaugi făina, amestecând energic până aluatul devine omogen.
Aluatul de spaetzle este unul moale, dar dacă este prea lichid, mai adaugi 20-30 g făină, nu prea multă, căci găluiştele vor fi foarte tari. Pregăteşti to oală mare plină cu apă care cloccoteşte. Pui în oală„răzătura” de spaetzle, turnând aluatul peste ea. Laşi 1-2 minnute să fiarbă găluştele, iar când se ridicară la suprafaţă, le scoţi cu o paleta într-un vas.
Serveşti apoi papricaşul cu găluştele prooaspete.
Pofta buna!