Papricas de vita cu taitei
PrinteazaPapricas de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper, sare.
Ingrediente:
- 500 g carne de vita fara os
- 2 ardei grasi rosii
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 3 rosii
- 1-2 foi de dafin
- 3 cartofi
- 2 linguri boia dulce
- 1/4 lingurita de seminte de chimen
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi mărunt ardeii, usturoiul şi ceapa. Opăriţi şi decojiţi roşiile. Spălaţi carnea şi tăiaţi-o în bucăţi. Căliţi ceapa în ulei până devine lucioasă, apoi adăugaţi pe rând carnea, ardeii şi foile de dafin.
Turnaţi câte puţină apă şi lăsaţi să fiarbă acoperit.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cartofii în cuburi mari. Când carnea este bine pătrunsă, adăugaţi cartofii, turnaţi apă caldă cât să-i acopere şi mai fierbeţi mâncarea 15 min.
Din când în când, amestecaţi să nu se lipească mâncarea de cratiţă.
La sfârşit, adăugaţi roşiile, boiaua, chimenul şi usturoiul şi continuaţi fierberea înăbuşit, încă 5 minute.
Adăugaţi sare şi piper după gust. Presăraţi cu pătrunjel tocat fin şi serviţi la masă, cu tăieţei fierţi.
Papricas de vita cu taitei
Pofta buna!