Papricas din carne de iepure
PrinteazaPapricas din carne de iepure din: carne de iepure, ceapa, smantana, untura, lamaie, boia, sare, ou, faina.
- 800 g carne de iepure
- 3-4 cepe
- 3-4 linguri de smântână
- 2 linguri de untură
- zeamă de lămâie
- boia de ardei
- sare
Găluşti de făină:
- 1 ou
- 4 linguri de făină
- sare
Mod de preparare:
Coastele iepurelui, picioarele dinainte, măruntaiele se marinează 24 de ore.
Ceapa, tăiată peştişori, se rumeneşte în untură, se adaugă carnea tăiată bucăţi, boia de ardei, sare, se acoperă şi se înăbuşă până scade zeama lăsată de came. Apoi se pune apă cât să acopere carnea şi se fierbe înăbuşit.
Se completează din când în când lichidul, încât la final să fie acoperită carnea. Când carnea este moale, se prepară şi se toarnă în sos găluştile de făină. Când găluştile au fiert, se adaugă smântână şi se acreşte, după gust, cu zeamă de lămâie.
Găluştile se prepară astfel:
Se bate bine oul cu puţină sare. Bătându-se în continuare, se adaugă făina şi, treptat, câtă puţină apă. Se diluează compoziţia până la consistenţa unei smântâni mai groase, apoi se toarnă cu linguriţa în sosul care clocoteşte. Cratiţa se acoperă cu un capac şi găluştile se fierb la foc mic, astfel cresc frumos.
Papricaşul se poate servi cu paste făinoase fierte separat, în loc de găluşti.
Pofta buna!