Papricas din carne de miel
PrinteazaPapricas din carne de miel din: carne de miel, pasta de rosii, boia iute, ulei, ceapa, sare, piper, cimbru, smantana, patrunjel, faina, oua, unt.
- 1 kg carne de miel
- 1 lingură pastă de roşii
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- 150 ml ulei
- 2-3 cepe
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g smântână
- pătrunjel verde
Pentru găluşte:
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- 50 g unt sau untură
- 2 linguri apă
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi mici, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei. Când carnea este sotată bine, puneţi ceapa tocată, făina, boiaua, bulionul, cimbrul, piperul şi stingeţi cu supă sau cu apă.
Când carnea este aproape pătrunsă, adăugaţi găluştele şi lăsaţi să mai fiarbă 20 de minute
Preparatul se decoreaza cu smântână şi pătrunjel.
Pofta buna!