Papricaş din carne de vită cu cartofi
PrinteazaPapricaş din carne de vită cu cartofi
- 700 g carne de vită
- 1 lingură de bulion pastă
- 1 /2 linguriţă de boia iute
- 120 g ulei
- 2-3 cepe
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g smantană
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd este gata, se pun ceapa tocată, făina, boiaua, bulionul, cimbrul şi piperul, apoi se stinge cu supă sau apă.
Se fierbe circa 1 1/2 oră, pînă ce carnea este aproape gata se mai adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi mai mari şi se mai fierbe circa 20 minute.
Cînd este gata se presară pătrunjel tocat. Smantana se serveşte separat.
Pofta buna!