Borș de Miel și Cartofi: o reteta perfectă pentru mesele de sărbătoare și nu numai. Gustul bogat și aromele autentice fac din acest borș un preparat iubit de toți cei care apreciază bucătăria românească. Carnea de miel este bogată în proteine, vitaminele B și minerale esențiale cum ar fi fierul și zincul. Borșul, un ingredient […]
Papricas din carne de miel
PrinteazaPapricas din carne de miel din: carne de miel, pasta de rosii, boia iute, ulei, ceapa, sare, piper, cimbru, smantana, patrunjel, faina, oua, unt.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1 lingură pastă de roşii
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- 150 ml ulei
- 2-3 cepe
- sare
- piper
- cimbru
- 200 g smântână
- pătrunjel verde
Pentru găluşte:
- 4 linguri făină
- 2 ouă
- 50 g unt sau untură
- 2 linguri apă
- sare
Mod de preparare:
Papricas din carne de miel: Tăiaţi carnea în bucăţi mici, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în ulei. Când carnea este sotată bine, puneţi ceapa tocată, făina, boiaua, bulionul, cimbrul, piperul şi stingeţi cu supă sau cu apă.
Când carnea este aproape pătrunsă, adăugaţi găluştele şi lăsaţi să mai fiarbă 20 de minute
Preparatul se decoreaza cu smântână şi pătrunjel.
Pofta buna!
Socată cu Busuioc – o băutură tradițională, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă combină aromele florilor de soc cu prospețimea busuiocului, rezultând într-o băutură răcoritoare și plină de savoare. Socata este cunoscută pentru proprietățile sale revigorante și este adesea consumată pentru a răcori și hidrata în timpul verii. Adăugarea busuiocului aduce un plus […]