Papricas din carne de vita cu galuste
PrinteazaPapricas din carne de vita cu galuste din: carne de vita, ulei, cepe, boia dulce, pasta de bulion, vin alb, piper, oregano, patrunjel, sare, faina, apa si oua.
Ingrediente:
- 600 g carne de vită
- 100 ml ulei
- 5-6 cepe
- 1 linguriţă boia dulce de ardei
- 2 linguri pastă de bulion
- 100 ml vin alb
- piper
- oregano
- pătrunjel verde
- sare
Pentru găluşte
- 300 g făină
- 100 g untură sau ulei
- 200 ml apă
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cubuleţe potrivite şi o pui la prăjit. Până se pătrunde, mai adaugi câte o ceaşcă de apă.
Adaugi apoi ceapa decojită, tăiată mărunt, iar după 2-3 minute, boiaua, bulionul, condimentele şi 1 l de supă sau cuburi de concentrat de supă dizolvate în 1 l apă. Laşi să fiarbă 30 de minute.
Pentru găluşte, pui la fiert într-un vas 200 ml apă cu 100 ml untură şi puţină sare.
Când apa fierbe, adaugi toată făina, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea de cocoloaşe.
Iei vasul de pe foc şi încorporezi ouăle pe rând, amestecând după fiecare.
Intr-un vas cu apă clocotită, pui câte o lingură de compoziţie. Găluştele sunt gata când se ridică la suprafaţă.
Le scoţi cu o paletă şi le pui în papricaş împreună cu vinul, după care mai fierbi 10 minute, la foc mic.
La final, adaugi pătrunjel verde tăiat fin. Serveşti mâncarea caldă, alături de o salată de sezon.
Papricas din carne de vita cu galuste
Pofta buna!