Papricas din carne de vita cu galuste

Printeaza

Papricas din carne de vita cu galuste din: carne de vita, ulei, cepe, boia dulce, pasta de bulion, vin alb, piper, oregano, patrunjel, sare, faina, apa si oua.

Papricas_din_carne_de_vita_cu_galuste

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită
  • 100 ml ulei
  • 5-6 cepe
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • 2 linguri pastă de bulion
  • 100 ml vin alb
  • piper
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • sare

Pentru găluşte

  • 300 g făină
  • 100 g untură sau ulei
  • 200 ml apă
  • 4 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cubuleţe potrivite şi o pui la prăjit. Până se pătrunde, mai adaugi câte o ceaşcă de apă.

Adaugi apoi ceapa decojită, tăiată mărunt, iar după 2-3 minute, boiaua, bulionul, condimentele şi 1 l de supă sau cuburi de concentrat de supă dizolvate în 1 l apă. Laşi să fiarbă 30 de minute.

Pentru găluşte, pui la fiert într-un vas 200 ml apă cu 100 ml untură şi puţină sare.

Când apa fierbe, adaugi toată făina, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, pentru a evita formarea de cocoloaşe.

Iei vasul de pe foc şi încorporezi ouăle pe rând, amestecând după fiecare.

Intr-un vas cu apă clocotită, pui câte o lingură de compoziţie. Găluştele sunt gata când se ridică la suprafaţă.

Le scoţi cu o paletă şi le pui în papricaş împreună cu vinul, după care mai fierbi 10 minute, la foc mic.

La final, adaugi pătrunjel verde tăiat fin. Serveşti mâncarea caldă, alături de o salată de sezon.

 

 

Papricas din carne de vita cu galuste

Papricas_din_carne_de_vita_cu_galuste

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.