Papricas din pui cu smantana
PrinteazaPapricas din pui cu smantana din: pui, untura, ceapa, unt, faina, boia, bulion, smantana, sare, piper, patrunjel.
- 1 pui mare
- 20 g untură sau 1 cană cu ulei
- 4 cepe
- 1 lingură cu unt
- 3 linguri cu făină
- 1 linguriţă cu boia dulce de ardei
- bulion
- 1 cană cu smântână
- 1 linguriţă cu sare
- piper boabe
- pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de fulgi şi tuleie, treceţi-1 prin flacără mare, goliţi-1 şi spălaţi cu atenţie în 2-3 ape. Inlăturaţi ghearele şi capul.
Impărţiţi puiul astfel: pulpele se taie în două, pieptul se despică pe mijloc şi se înlătură osul, apoi se feîiază, spatele şi aripile se decupează. Lângă puiul tranşat se lasă măruntaiele (pipota, ficatul, inima).
Rumeniţi carnea în untură, scoateţi pe un platou când este gata. în grăsimea rămasă căliţi ceapa curăţată şi tocată.
Adăugaţi 1 ceaşcă mare cu apă când ceapa s-a înmuiat uşor, acoperiţi vasul, lăsaţi să fiarbă până când scade lichidul.
Condimentaţi cu: boia dulce de ardei, piper boabe şi sare, apoi puneţi în cratiţă bucăţile de carne şi măruntaiele şi fierbeţi 30 min cu vasul acoperit.
Pregătiţi găluştele: înmuiaţi untul într-o cratiţă mică, adăugaţi faina şi puţină sare, frământaţi cu mâna aluatul. Luaţi cu linguriţa din aluat şi fierbeţi găluştele în apă fierbinte 10-15 min.
Treceţi găluştele fierte în cratiţa cu came, turnaţi smântână, clocotiţi 1 min. Decoraţii cu verdeaţă tocată.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!