Papricas de oaie cu cartofi din: carne de oaie, untura, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri untură de porc 1 kg ceapă 4 ardei graşi 2 kg carne de oaie sare piper usturoi Mod de preparare: Se călesc în 3 linguri untură de porc, 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se […]
Papricas de oaie – reteta delicioasa
PrinteazaPapricas de oaie din: untura, ceapa, ardei, carne de oia, usturoi, sare, piper.
- 3 linguri untura
- 1 kg ceapa
- 4 ardei
- sare
- 2 kg carne de oaie
- piper
- dafin
- usturoi
- 1 kg cartofi
Mod de preparare:
Se călesc in 3 linguri untura de porc 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, se presară sare, se lasă 5 minute, apoi se adaugă 2 kg carne de oaie tăiată bucăţi şi se lasă la dunstuit cu capac, până când carnea îşi schimbă culoarea.
Se pune apă clocotită până trece peste carne, se adaugă piper măcinat, 2 foi de dafin, chimion şi 5 căţei de usturoi tăiaţi bucăţele. Se fierbe la foc mic, amestecând.
Când carnea este aproape fiartă, se pun 1 lingură boia dulce de ardei şi 2 linguri pastă de gulaş şi se lasă să fiarbă.
Se curăţă 1 kg cartofi, se taie în două şi se fierb în apă cu sare.
Se servesc alături de papricaş, cu salată de varză albă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Papricas de oaie cu usturoi
Papricas de oaie cu usturoi din: untura, ceapa, ardei, carne de oaie, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ceapa 4 ardei 2 kg carne de oaie sare si piper dafin usturoi 1 kg cartofi 3 linguri untura Mod de preparare: Se călesc in 3 linguri untura de porc 1 kg ceapă şi 4 ardei graşi, tocaţi, […]
Pofta buna!