Papricas de pui cu galuste de dovleac
PrinteazaPapricas de pui cu galuste de dovleac din: pui, ceapa, pasta de ardei, boia, dovleac, faina, unt, sare, piper.
- 1 pui
- 2 cepe
- 1 lingură untură
- 2 linguri pastă de ardei
- 1 linguriţă boia de ardei
- sare
- piper
Pentru găluşte:
- 1 dovleac
- 1 ou
- 180-200 g făină
- puţin unt
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală puiul şi se tranşează în bucăţi potrivite, apoi se asezonează cu sare. Se căleşte ceapa mărunţită în untură, apoi se trage deoparte şi se adaugă boia, pasta de ardei şi piper.
Se pune carnea de pui în ceapă, se amestecă şi se înăbuşe, adăugând din când în când puţină apă, până când se fierbe.
Dovleacul se taie în două pe lungime, se scobeşte de seminţe şi se coace în cuptorul fierbinte. Se scoate aproximativ 350-400 g pulpă de dovleac copt şi răcit, se adaugă oul, safe şi faină.
Se amestecă compoziţia cu puţină apă, atât cât să se obţină o consistentă ca de găluşte.
Se taie găluşte din compoziţie cu o lingură şi se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scot cu paleta de bucătărie şi se trec sub jet de apă rece.
Se amestecă cu puţin unt, apoi se servesc cu papricaş.
Pofta buna!