Papricas de pui cu galuste si smantana – delicios
PrinteazaPapricas de pui cu galuste si smantana din: carne de pui, ulei, ceapa, smantana, faina, ou.
Ingrediente:
- 150 g carne de pui
- 1 lingură ulei
- 1/2 ceapă fiartă
- 1 lingură smântână
- 1/2 linguriţă făină
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Carnea de pui curăţată şi spălată se prăjeşte în ulei, la care se adaugă câte putină apă caldă şi se lasă sub capac la foc încet până se frăgezeşte.
Se pune ceapa fiartă, dată prin sită, făina desfăcută în putină apă rece şi smântână cu care se mai lasă să fiarbă 10 minute.
Pentru găluşte se amestecă oul cu făina până se omogenizează.
Dacă e nevoie, se adaugă şi puţină apă, astfel încât să obţinem o compoziţie de consistenta unei smântâni mai groase.
Compozitia se ia cu linguriţa, se fierbe în apă clocotită 10- 15 minute, apoi se strecoară şi găluştele se pun în papricaş.
Pofta buna!