Papricaş de pui
PrinteazaO reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper.
- 500 g carne de pui
- 600 g ceapa
- 2 linguri faina
- 100 ml smantana
- 70 ml ulei
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea de pui în 1 litru de apă 30 de minute. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei, la foc mic 5-6 minute.
Scoateţi carnea din apa în care a fiert, tăiaţi-o în bucăţi şi puneti-o în cratiţa cu ceapa călită.
Adăugaţi din zeama în care a fiert carnea până ce toate cele din cratiţă sunt acoperite. Puneţi boiaua, dafinul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.
Adăugaţi făina desfăcută în 50ml apă şi smântână, amestecaţi bine pentru a nu se forma cocoloaşe şi mai lăsaţi să fiarbă 20 de minute.
Seviţi papricaşul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Papricaş de pui
Pofta buna!