Papricaş de pui

Printeaza

O reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Papricaş de pui

  • 500 g carne de pui
  • 600 g ceapa
  • 2 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • 70 ml ulei
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi carnea de pui în 1 litru de apă 30 de minute. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei, la foc mic 5-6 minute.

Scoateţi carnea din apa în care a fiert, tăiaţi-o în bucăţi şi puneti-o în cratiţa cu ceapa călită.

Adăugaţi din zeama în care a fiert carnea până ce toate cele din cratiţă sunt acoperite. Puneţi boiaua, dafinul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 10 minute.

Adăugaţi făina desfăcută în 50ml apă şi smântână, amestecaţi bine pentru a nu se forma cocoloaşe şi mai lăsaţi să fiarbă 20 de minute.

Seviţi papricaşul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Papricaş de pui

Papricaş de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.