Papricaş de vită cu ciuperci
PrinteazaPapricaş de vită cu ciuperci: carne de vita, ulei, ciuperci, ceapa, ardei gras rosu, vin alb, lapte, smantana, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g carne de vită
- 4 linguri ulei
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar lapte
- 3 linguri smântână
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea în felii mici, o prăjeşti câteva minute în ulei, apoi pui apa să se acopere bine şi o laşi să fiarbă.
Când a scăzut toată apa pui sare şi ceapa tăiată mărunt. Căleşti totul timp de 2-3 minute şi pui ardeiul tăiat subţire.
Amesteci puţin, apoi adaugi ciupercile tăiate şi puţină apă.
Când carnea şi ciupercile s-au fiert, adaugi vinul şi smântână amestecate cu făină şi cu lapte.
Laşi să mai dea câteva clocote, apoi pui piperul şi pătrunjelul.
Serveşti papricaşul cu garnitură de cuşcuş, castraveţi acri şi cu un pahar de vin roşu alături.
Papricaş de vită cu ciuperci
Pofta buna!