Papricaş de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei, patrunjel, piper si sare.
- 500 g carne de vită fără os
- 2 ardei graşi roşii
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 1–2 foi de dafin
- 3 cartofi
- 2 linguri boia dulce
- ¼ linguriţă de seminţe de chimen
- 2 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi mărunt ardeii, usturoiul şi ceapa. Opăriţi roşiile şi le decojiţi. Spălaţi carnea şi o tăiaţi în bucăţi. Căliţi ceapa în ulei până devine lucioasă, apoi adăugaţi pe rând carnea, ardeii şi foile de dafin. Turnaţi câte puţină apă şi lăsaţi să fiarbă acoperit.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cartofii în cuburi mari. Când carnea este bine pătrunsă, adăugaţi cartofii, turnaţi apă caldă cât să-i acopere şi mai fierbeţi mâncarea timp de 15 minute. Din când în când, amestecaţi să nu se lipească mâncarea de cratiţă.
La sfârşit adăugaţi roşiile, boiaua, chimenul şi usturoiul şi continuaţi fierberea înăbuşit, încă 5 minute. Adăugaţi sare şi piper după gust. Presăraţi papricaşul cu pătrunjel tocat fin şi îl serviţi la masă împreună cu tăiţei fierţi.
Papricaş de vită
Pofta buna!