Para caramelizata cu portocale
PrinteazaPara caramelizata cu portocale din: pere, scortisoara, magiun de prune, vin alb, porticale, zahar brun, unt, fursecuri cu scortisoara, cuisoare, cardamon, prune uscate, zahar vanilinat, lamaie, frisca si sos de menta.
- 8 pere
- scortisoara
- 4 linguri cu magiun de prune
- 500 ml vin alb dulce
- 3 portocale
- 200 g zahar brun
- 80 g unt
- 200 g fursecuri cu scortisoara
- 6 cuisoare
- 4 g cardamon
- 8 prune uscate
- zahar vanilinat
- o lamaie
- frisca
- sos de menta
Mod de preparare:
Portocalele se spală, se taie felii subţiri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară cu jumătate din zahărul brun şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu spre iute până se topeşte zahărul şi portocalele încep să se usuce.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Perele se curăţă de coajă şi se îndepărtează mijlocul. Se stropesc cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească şi se pun într-o oală cu vinul alb. Se adaugă coaja de lămâie, două cuişoare, prunele uscate şi cardamonul, se fierb 20-25 de minute, apoi se scot cu spumiera pe un platou.
Se încinge untul, se adaugă restul de zahăr brun, două pliculeţe de zahăr vanilinat, cuişoarele rămase şi fierb cinci minute. Se presară o lingură cu scorţişoară, se amestecă, apoi se pun perele şi se acoperă cu sos pe toate părţile.
Se ţin zece minute, se scot pe feliile de portocale aşezate pe farfurii, se pun alături fursecurile cu scorţişoară şi magiunul de prune. Se serveste totul ca atare, cu frisca sau sos de menta.
Para caramelizata cu portocale
Pofta buna!
Incoming search terms:
- para caramelizata
Un desert delicios!
Am tot zis ca incerc si eu desertul asta cu para, dar n-am reusit pana acum