Parfait raw vegan din: unt de cacao, curmale, sare, faina de caju, lamaie, banane. Ingrediente: 250 g curmale 100 g unt de cacao sare 200 g făină de caju 1 linguriţă de zeamă de lămâie 200 g banane Mod de preparare: Intr-un vas de inox cu baza groasă, pe foc mic sau în bain-mare, […]
Parfait de ciocolata cu sos de mandarine
PrinteazaParfait de ciocolata cu sos de mandarine din: ciocolata, oua, lichior de portocale, zahar, frisca, praf chili, cacao, suc de portocale si compot de mandarine.
Ingrediente:
- 180 g ciocolată
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou
- 1 lingură lichior de portocale
- 50 g zahăr fin
- 250 ml frişcă
- 1 praf chili
- cacao
Sos:
- 40 g zahăr fin
- 300 ml suc de portocale
- 4 linguri compot de mandarine
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie. Se bat gălbenuşurile cu oul întreg; se adaugă lichior şi zahăr şi se mai bat la bain-marie cca 10-15 min. până ce ia naştere o spumă groasă.
Se bate frişca, împreună cu praful de chili. Se înglobează în spuma de ouă şi se adaugă apoi şi ciocolata; se omogenizează.
Se repartizează crema în patru forme tapetate în prealabil cu folie transparentă.
Se dau la congelator peste noapte.
Se caramelizează zahărul într-o crăticioară şi se toarnă suc de portocale; se lasă să fiarbă până ce-şi reduce volumul la jumătate.
Se adaugă mandarinele şi se încălzeşte. Se răstoarnă parfaitul şi se serveşte cu sos.
Parfait de ciocolata cu sos de mandarine
Pofta buna!
poate iti place si:
Parfait de piersici cu cocos
Parfait de piersici cu cocos din: piersici, capsuni, afine, cocos, scortisoara, vanilie, nuci. Ingrediente: o ceaşcă de piersici, cojite şi mărunţite o jumătate de ceaşcă de căpşuni, feliate două ceşti de afine o ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără două linguriţe de scorţişoară o linguriţă de vanilie o ceaşcă din reţeta granola sau bucăţele […]
Pofta buna!