Parfait de ciocolata cu zmeura
PrinteazaParfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar.
Ingrediente:
- 1 l de lapte
- 200 g de zmeură
- 100 g de zahăr
- 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao)
- 500 g de smântână dulce pentru frişcă
- 4 ouă
- 7 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Se bat separat gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc. Se adaugă încet şi laptele.
Se amestecă încontinuu, la viteză mică. Smântână dulce se amestecă bine cu zahărul pudră, obţinându-se astfel o frişcă tare şi spumoasă.
Ciocolata se topeşte pe bain-marie.Când este gata topită, se lasă să se răcorească puţin şi se combină cu jumătate din frişcă.
Se încorporează în crema de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se înglobează şi ele în compoziţia de mai sus.
Parfait de ciocolata cu zmeura
Pofta buna!