Parfait de ciocolata cu zmeura

Printeaza

Parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar, ciocolata, smantana, oua si zahar.

Ingrediente:

  • 1 l de lapte
  • 200 g de zmeură
  • 100 g de zahăr
  • 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao)
  • 500 g de smântână dulce pentru frişcă
  • 4 ouă
  • 7 linguri de zahăr

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Se bat separat gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc. Se adaugă încet şi laptele.

Se amestecă încontinuu, la viteză mică. Smântână dulce se amestecă bine cu zahărul pudră, obţinându-se astfel o frişcă tare şi spumoasă.

Ciocolata se topeşte pe bain-marie.Când este gata topită, se lasă să se răcorească puţin şi se combină cu jumătate din frişcă.

Se încorporează în crema de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă şi se înglobează şi ele în compoziţia de mai sus.

 

Parfait de ciocolata cu zmeura

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.