Parfait de cirese si ciocolata

Printeaza

Parfait de cirese si ciocolata din: cirese, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar, rom alb, ciocolata alba, frisca, mascarpone, ciocolata rasa si alune.

Ingrediente:

  • 400 g cireşe
  • 1 baton de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri rom alb
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă
  • 150 g mascarpone
  • 4 linguri ciocolată rasă
  • 50 g nuci sau alune tocate

 

Mod de preparare:

Se spală cireşele şi se golesc de sâmburi. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul.

Se dă laptele în clocot cu miez şi păstaie de vanilie; se sfrecoară. Se bat la bain-maie gălbenuşurile cu zahăr şi rom; 9e toarnă în fir subţire laptele cu vanilie şi se omogenizează – se va obţine o consistenţă cremoasă, care nu se lasă să fiarbă.

Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se înglobează în cramă; se bate până.ce se răceşte.

Se încorporează mai întâi mascarpone, apoi frişca batută. Se adaugă cireşele, 2 linguri de ciocolată rasă şi nucile sau alune­le.

Compoziţia de parfait se aşază într-o formă de chec (capacitate  – 1,5 l ), tapetată cu folie transparentă şi se dă la congelator cca 4 ore.

Parfaitul se scoate din congelator şi se lasă să se decongeleze cca 10 min., apoi se răstoarnă pe un platou şi se desprinde folia.

Se de­corează cu restul de ciocolată rasă şi eventual cu cireşe.

Parfait de cirese si ciocolata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.