Parfait de cocos

Printeaza

Parfait de cocos  din: galbenusuri, zahar, lapte de cocos, lichior de cocos, frisca, visine, visinata, vin alb, vin de porto alb si scortisoara.

Ingrediente:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte de cocos
  • 40 ml lichior de cocos
  • 300 ml frisca
  • 600 g visine
  • 40 ml visinata
  • 250 ml vin alb
  • 40 ml vin de Porto alb
  • 1 baton de scortisoara

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se bat în bain-marie cu 40 g de zahăr, până se formează o cremă groasă.

Se înglobează treptat laptele de cocos şi se bate; se lasă să se răcească, amestecând. Se înglobează apoi lichiorul de cocos şi frişca bătută.

Compoziţia se aşază într-o formă de chec tapetată cu folie transparentă, se nivelează şi se lasă la congelator peste noapte.

Se spală vişinele, se golesc de sâmburi şi se lasă să se marineze în vişinată cca. 30 min.

Se fierbe un sirop din vinul alb, vinul de Porto, 60 g zahăr şi scorţişoară. Se adaugă vişinele cu tot cu zeamă şi se lasă să fiarbă 2-3 min.

Parfaitul se scoate din congelator şi se răs­toarnă pe un platou. Se desprinde folia.

Se lasă să se decongeleze 15 min., se taie felii şi se serveşte cu compotul de vişine.

 

Parfait de cocos

Parfait_de_cocos

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.