Parfait cu fructe si frisca
PrinteazaParfait cu fructe si frisca din: lapte, zahar vanilinat, oua, zahar, frisca, zmeura, zahar, lamaie, sare.
- 1 pahar cu lapte nefiert
- 1 lingura cu zahar vanilinat
- 3 oua
- 1 pahar cu zahar
- l cana cu frisca
- 2 cani cu zmeura spalata si scursa
- 2 linguri cu zahar
- 1/2 lamaie
- 1/4 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Separati galbenusurile in castron adanc, turnati cate 2-3 linguri cu zahar, frecati amestecul cu lingura de lemn, puneti sare, adaugati putina apa fierbinte (2-3 linguri]. Omogenizati. Fierbeti laptele, lasati sa se racoreasca 5-7 minute, turnati in fir subtire peste crema de ou.
Amestecati fara intrerupere pentru ca galbenusurile sa nu se stranga in omleta, puneti vasul cu crema pe plita la foc foarte moale, amestecati cu lingura de lemn pana cand crema se ingroasa, adaugati zaharul vanilinat si continuati sa amestecati.
Lasati crema sa se raceasca. Puneti peste crema de ou si lapte frisca, omogenizati, lasati la rece. Pasati 1 cana cu zmeura, amestecati in crema rece. Faceti un amestec din zeama de lamaie si zahar pudra, turnati peste crema, omogenizati.
Turnati in forme de inghetata, puneti in congelator pentru 2 ore. Serviti inghetata decorata cu fructe intregi de zmeura.
Pofta buna!