Parfait cu fructe si frisca

Printeaza

Parfait cu fructe si frisca din: lapte, zahar vanilinat, oua, zahar, frisca, zmeura, zahar, lamaie, sare.

Ingrediente:Parfait cu fructe si frisca

  • 1 pahar cu lapte nefiert
  • 1 lingura cu zahar vanilinat
  • 3 oua
  • 1 pahar cu zahar
  • l cana cu frisca
  • 2 cani cu zmeura spalata si scursa
  • 2 linguri cu zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1/4 lingurita cu sare

 

Mod de preparare:

Separati galbenusurile in castron adanc, turnati cate 2-3 linguri cu zahar, frecati amestecul cu lingura de lemn, puneti sare, adaugati putina apa fierbinte (2-3 linguri]. Omogenizati. Fierbeti laptele, lasati sa se racoreasca 5-7 minute, turnati in fir subtire peste crema de ou.

Amestecati fara intrerupere pentru ca galbenusurile sa nu se stranga in omleta, puneti vasul cu crema pe plita la foc foarte moale, amestecati cu lingura de lemn pana cand crema se ingroasa, adaugati zaharul vanilinat si continuati sa amestecati.

Lasati crema sa se raceasca. Puneti peste crema de ou si lapte frisca, omogenizati, lasati la rece. Pasati 1 cana cu zmeura, amestecati in crema rece. Faceti un amestec din zeama de lamaie si zahar pudra, turnati peste crema, omogenizati.

Turnati in forme de inghetata, puneti in congelator pentru 2 ore. Serviti inghetata decorata cu fructe intregi de zmeura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.