Parfait de căpşuni

Printeaza

Parfait de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de capsuni, frisca, ciocolata alba.

Ingrediente:Parfait_de_capsuni

  • 600 g capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lichior sau suc de portocale
  • 1 borcan gem de capsuni (270 g)
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se curăţă căpşunile: 200 g se taie felii, restul se taie cubuleţe. Se bat gălbenuşurile la bain-marie 5 min. cu zahăr vanilat, zahăr şi suc sau lichior de portocale. Se scoate vasul din bain-marie şi se mai bate până ce se răceşte compoziţia.

După aceea, se înglobează gemul şi frişca bătută, apoi fructele tăiate bucăţi şi cioco­lata rasă.

Se tapetează cu felii de căpşuni un castron cu fund rotund tapetat cu folie trans­parentă (1,2 l), se toarnă compoziţia de frişcă, se nive­lează şi se lasă la congelator 8 ore.

Cu 10 min. înainte de servi­re, forma se introduce puţin în apă fierbinte. Se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează folia.

Parfait de căpşuni

Parfait_de_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.