Parfait de căpşuni
PrinteazaParfait de căpşuni din: capsuni, zahar vanilat, galbenusuri, lichior, gem de capsuni, frisca, ciocolata alba.
- 600 g capsuni
- 1 plic zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 5 linguri lichior sau suc de portocale
- 1 borcan gem de capsuni (270 g)
- 500 ml frisca
- 100 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Se curăţă căpşunile: 200 g se taie felii, restul se taie cubuleţe. Se bat gălbenuşurile la bain-marie 5 min. cu zahăr vanilat, zahăr şi suc sau lichior de portocale. Se scoate vasul din bain-marie şi se mai bate până ce se răceşte compoziţia.
După aceea, se înglobează gemul şi frişca bătută, apoi fructele tăiate bucăţi şi ciocolata rasă.
Se tapetează cu felii de căpşuni un castron cu fund rotund tapetat cu folie transparentă (1,2 l), se toarnă compoziţia de frişcă, se nivelează şi se lasă la congelator 8 ore.
Cu 10 min. înainte de servire, forma se introduce puţin în apă fierbinte. Se răstoarnă pe un platou. Se îndepărtează folia.
Parfait de căpşuni
Pofta buna!