Parfait de ciocolata si castane
PrinteazaParfait de ciocolata si castane din: ciocolata, piure de castane, biscuiti, potocale, smantana.
- 200g de ciocolată cu lapte, topită şi răcita
- 500g de piure de castane îndulcit
- 100g de biscuiţi amaretti, fărâmiţaţi grosier
- 2 portocale, decojite, membranele îndepărtate, tocate grosier, plus coaja de la 1 portocală
- 450ml de smântână pentru frişcă, bătuta până obţii o frişcă moale
- 50g de ciocolată amăruie, rasă grosier, pentru decorat
Mod de preparare:
Clăteşte o tavă pentru chec de 22 x 10 x 7cm (de circa 1,51) cu apă rece, însă nu o usca. Tapetează tava cu folie alimentară, întinzând-o bine, pentru o suprafaţă cât mai fină.
Amestecă ciocolata cu piureul de castane şi biscuiţii amaretti, apoi adaugă portocalele şi coaja şi amestecă din nou.
Incorporează frişca cu grijă, folosind o spatulă, apoi transferă compoziţia în tavă. Niveleaz-o şi acoper-o cu folie alimentară. Congeleaz-o 3-4 ore sau până se stabilizează.
Scoate parfait-ul de la congelator cu 20 de minute înainte de a-l servi. Pentru a-l tăia, ţine tava în apă fierbinte cateva secunde, apoi răstoarnă-l pe un platiou si îndepărtează folia alimentară. Presara ciocolată amăruie rasă şi feliaza.
Parfait de ciocolata si castane
Pofta buna!