Parfait de ciocolată, zmeură si fistic

Printeaza

Parfait de ciocolată, zmeură si fistic

Ingrediente:Parfait de ciocolată, zmeură si fistic

pentru garnitura de fructe :

  • 50 g de fructoză
  • 250 g de zmeură proaspătă
  • 50 g de fistic decorticat, mărunţit şi prăjit
  • 2 linguriţe de extract natural de vanilie

Pentru spuma de ciocolată :

  • 200 g de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao
  • 30 g de fructoză
  • 4 cl de rom
  • 4 gălbenuşuri de ou
  • 25 g de smântână lichidă (cu 35% masă grasă)

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, puneţi 50 g de fructoză şi 6 cl de apă. Lăsaţi să fiarbă până când siropul se îngroaşă. Adăugaţi zmeura, fisticul şi vanilia. Incălziţi puţin mai mult de 5 minute, apoi luaţi de pe foc. Lăsaţi să se răcească şi păstraţi la frigider.

Rupeţi ciocolata în bucăţele mici într-un bol mare. Puneţi deasupra unei cratiţe cu apă care fierbe şi topiţi ciocolata la bain-marie. Intr-o cratiţă, puneţi 30 g de fructoză şi romul. Lăsaţi să se încălzească până când obţineţi un sirop gros.

In acest timp, frecaţi gălbenuşurile de ou până când se albesc. Continuaţi să frecaţi, turnând siropul de rom în fir subţire. Continuaţi să frecaţi cu mixerul, la viteză mare, timp de 4-5 minute. Adăugaţi ciocolata topită.

Bateţi smântână până obţineţi o frişcă tare şi încorporaţi-o cu grijă în amestecul precedent cu o spatulă. Adăugaţi fructele şi amestecaţi.

Turnaţi totul într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoperiţi amestecul cu hârtia şi puneţi la congelator timp de cel puţin 4 ore. Pentru a scoate preparatul din formă, daţi la o parte hârtia de copt şi tăiaţi felii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.