Parfait de ciocolata

Printeaza

Parfait de ciocolata din: oua, sare, miere, ciocolata, migdale, zahar, frisca, fructe, fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Parfait de ciocolata

  • 2 ouă
  • un praf sare
  • 50 g miere lichidă
  • 300 g ciocolată de menaj
  • 100 g migdale
  • 30 g zahăr cristale
  • 200 ml frişcă lichidă

Pentru servit:

  • fructe, după gust
  • fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie care nu se lipeste se pun migdalele tăiate mai mare şi zahărul să se caramelizeze. Apoi se lasă la răcit.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, mierea încălzită se adaugă peste albuşuri in fir subţire continuând amestecarea.

Ciocolata se topeşte şi apoi se amestecă bine cu gălbenuşurile, se adaugă migdalele caramelizate. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă şi aceasta şi, la final se pun albuşurile cu mierea.

Se toarnă amestecul în forma dorită şi se lasă 12 ore la congelator. Se serveşte cu fructe, după gust, şi fulgi de ciocolată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.